ΦΕΤΑ
Φέτα χαρακτηρίζεται το είδος τυριού σε άλμη.
Κατασκευάζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, από την αρχαία Ελλάδα, γι’αυτόν ακριβώς το λόγο έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.)
Αυτό σημαίνει ότι το όνομα ΦΕΤΑ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυριά παρόμοιας σύστασης που παρασκευάζονται εκτός Ελλάδος και με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία εκτός από την παραδοσιακή.
Η φέτα παρασκευάζεται απόκλειστικά από πρόβειο γάλα ή και αιγοπρόβειο δηλαδή μείγμα πρόβειο με 30% κατσικίσιο γάλα.
Η παράδοση στο τυροκομείο μας καθως η φετα μας είναι από το 1950.
Λευκό τυρί με συμπαγή δομή, το 1ο σε κατανάλωση στην Ελλάδα.
Κατοχυρωμένο ως Προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Παράγεται από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου και γίδινου γάλακτος.
Η νόμιμη αναλογία είναι 70% πρόβειο 30% γιδινο γαλα. Γεύση ελαφρώς όξινη. Σ
υντηρείται σε άλμη, περιέχει αρκετό.Μέγιστη υγρασία έως 56%, λιπαρά 20-26% (περίπου 43% επί ξηρού).
Υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, μέτρια έως υψηλή σε χοληστερίνη.
Σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
Φτωχή σε λακτόζη.
Πηγή προβιοτικών.
* Η φέτα είναι προτιμότερη όταν επιδιώκουμε μεγαλύτερη πρόσληψη ασβεστίου ή έχουμε δυσανεξία στο γάλα.
Τρώγεται έπειτα από ωρίμανση 2 μηνών.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/kalandar/public_html/wp-content/themes/kalandaridis/warp/systems/wordpress/layouts/single.php on line 28