Η Εταιρεία

Με σεβασμό στη παράδοση και στην ελληνική φύση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις παραδοσιακές διαδικασίες, παρασκευάζουμε προϊόντα εξαιρετικής γεύσης και πάνω απ' όλα αξεπέραστης ποιότητας!.

Καλανδαρίδης Αθανάσιος

Το 1950 ο  Στέφανος Καλανδαρίδης προερχόμενος από οικογένεια προσφύγων με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση στην γαλακτοκομία αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της τυροκομίας. Σε δύσκολες συνθήκες και με έντονη την επιθυμία για την προβολή οικογενειακής παράδοσης, ξεκινά σε ένα μικρό εργοστάσιο που στεγάζεται σε κτίριο μέσα στο χωριό των Σημάντρων στη Χαλκιδική, περιοχή γνωστή σε όλους μας για την άριστη ποιότητα γάλακτος.

Εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη εισκόμιση της πρώτης ύλης, την άμεση επεξεργασία και την σωστή συνεργασία με ισχυρούς δεσμούς με τους κτηνοτρόφους που συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται μέχρι και σήμερα.

Τα πρώτα χρόνια η εταιρεία επικεντρώνεται στην παραγωγή φέτας.

Λίγα χρόνια αργότερα το μικρό κτίριο όπου λειτουργούσε το τυροκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της επιχείρησης που συνεχώς αυξάνονται. Έτσι το 2007 ο Αθανάσιος Καλανδαρίδης μεταφέρει την εταιρεία σε νέες ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο χώρο που λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Το νέο πλέον εργοστάσιο εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα αγορασμένα από ευρωπαϊκές χώρες και ξεκινάει η παραγωγή σε βιομηχανικό πλέον επίπεδο τηρώντας τους κανόνες υγιεινής (ISO 22000:2005 και Σύστημα Διαχείρισης Υγιεινής Ασφάλειας HACCP) αλλά με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο και τις συνταγές που φέραμε μαζί μας από την Καππαδοκία.

Έτσι νέα προϊόντα μπαίνουν στην εμβέλεια με το κασέρι να θυμίζει σε όσους δοκιμάζουν την παραδοσιακή γεύση και την γνήσια μυρωδιά.

Το κατσικίσιο και το πιπεράτο τυρί να ξεχωρίζουν από την ιδιαίτερη γεύση τους.

Το κεφαλοτύρι για το λαχταριστό του σαγανάκι, το γιαούρτι για την ελαφριά όξινη γεύση του και τα τυριά τυρογάλακτος που αν και με λιγότερα λιπαρά δεν στερούνται σε γεύση.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί, πως για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων χρησιμοποιείται μόνο πρόβειο και γίδινο γάλα, καθώς η επιχείρηση από την έναρξη της μέχρι και σήμερα δεν χρησιμοποιεί άλλου είδους σκευάσματα ή αγελαδινό γάλα

 • Όταν προέρχεται αποκλειστικά από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και, από νησιά, μόνο από τη Λέσβο.
 • Να παρασκευάζεται μόνο από ελληνικό παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, σε αναλογία πρόβειο τουλάχιστον 70% και γίδινο έως 30%.
 • Να χρησιμοποιείται γάλα μόνο από ελληνικές φυλές προβάτων, που τρέφονται με την τοπική χλωρίδα κάθε περιοχής, κυρίως σε ελεύθερες βοσκές. n Να παράγεται από τον Οκτώβριο ώς τα μέσα Ιουνίου.
 • Να περιέχει ελάχιστα λιπαρά 43% επί ξηρού και μέγιστη υγρασία 55%.
 • Να ωριμάζει για τουλάχιστον 2 μήνες μέσα σε ξύλινα βαρέλια ή σε δοχεία από λευκοσίδηρο (τενεκέδες).

Σύμφωνα με το νόμο, η φέτα ωριμάζει τουλάχιστον για δύο μήνες, όμως οι καλοί τυροκόμοι την ωριμάζουν έως και ένα χρόνο, αφού με τον καιρό -ιδίως η βαρελίσια- αποκτά τα αρώματα και τις πολύπλοκες γευστικές χροιές της. Η ωρίμαση γίνεται σε χώρους με θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 2-4° C και υγρασία γύρω στο 98%.

Όσα τυριά φτιάχνονται όπως η φέτα, αλλά με άλλα γάλατα ή αναλογίες, ή όσα ωριμάζουν σε πλαστικό δοχείο ή σε περιοχές πλην των ΠΟΠ, τα λέμε λευκά τυριά άλμης. Τα γνωστότερα είναι το γίδινο τυρί ή γίδινη «φέτα», όταν φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα σε ποσοστό έως και 100%, ενώ ο τελεμές παρασκευάζεται κι αυτός όπως η φέτα, αλλά με αγελαδινό γάλα.

 • Άριστη Ποιότητα
 • Επιλεγμένα Προϊόντα
 • Μοναδική Γεύση

Προϊόντα με πιστοποίηση
ISO 22000:2005 & HACCP


Για την παραγωγή των προϊόντων χρησιμοποιείται μόνο πρόβειο και γίδινο γάλα

 • Άριστη ποιότητα
 • Επιλεγμένα προϊόντα
 • Μοναδική γεύση

34000

Λίτρα γάλακτος

75

Χρόνια λειτουργίας

18195

Ικανοποιημένοι καταναλωτές

Με σεβασμό στη παράδοση και στην ελληνική φύση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις παραδοσιακές διαδικασίες, παρασκευάζουμε προϊόντα εξαιρετικής γεύσης και πάνω απ' όλα αξεπέραστης ποιότητας!.

Καλανδαρίδης Αθανάσιος
Τα προϊόντα μας

Επιλεγμένα Τυροκομικά Προϊόντα

Για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων χρησιμοποιείται μόνο πρόβειο και γίδινο γάλα, καθώς η επιχείρηση από την έναρξη της μέχρι και σήμερα δεν χρησιμοποιεί άλλου είδους σκευάσματα ή αγελαδινό γάλα